Een heel nieuw jaar ligt open vóór ons. Zoals op deze foto vanmorgen om 9 uur, de zon is net wakker.

Na een drukke maand zonder schrijfsels probeer ik nu de draad weer op te pakken. Ik had meerdere ideeën voor nieuwe blogs, maar geen van de concepten leek me publicabel. Met alles wat er de afgelopen weken gebeurde, nieuwe lockdown, drukke feestdagen, niets leek relevant genoeg.

Ik had een ingeving voor een blog over “trots”. Dat het eigenlijk “not done” is om trots te zijn. Trots is arrogant, dat hoor je niet te zijn. De Vlamingen gebruiken “fier” dat klinkt veel vriendelijker. “Ik ben fier op u”, dat zei Evy van de hardloop-podcast altijd. Maar stiekem ben ik best wel trots op wat ik aan het doen ben. Het redactiewerk voor de 2CVClub Wijzer, het lange artikel in het Dyane Clubblad en de schoolkrant van OBS de Verwondering die haastje-repje op het nippertje gereed kwam. Ja, daar ben ik best trots op, maar is dat belangrijk?

Dan bedacht ik dat ik Ravi wel een Gelukkig Nieuwjaar-journaal kon laten schrijven, met daarin zijn bevindingen rond de verwarrende feestdagen. De weken ervoor dat hij minstens twee ochtenden per week alleen thuis zat, de weken daarna dat er minstens twee personen steeds thuis waren. Het chaotisch-gezellige Sintekerstfeest met de hele familie thuis, de jongens die tot midden in de nacht ‘The Nanny’ zaten te kijken en daarna, na een paar dagen betrekkelijke rust, het geknal van het zogenaamd verboden vuurwerk overal. Als dat gedoe met versiersels en lichtjes, waar zou dat nou goed voor zijn. En dan wordt zonder enige uitleg alles weer teruggedraaid, zit hij weer ochtenden alleen en krijgt veel minder aandacht dan daarvoor. Dat Ravi dat (op mij) afreageert, is alleen maar logisch. Is dat nou een heel journaal waardig?

Met hulp van Gijs ga ik me de komende dagen storten op het beschrijven van zijn restauratiewerkzaamheden aan de Dyane. Daar ben ik namelijk echt, zonder voorbehoud, supertrots op. Je moet het maar aandurven. Als een Pippi Langkous “ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan” het plaatwerk van de deuren rigoureus aanpakken. Dat wordt dus het volgende verhaal, met veel foto’s. Beloofd!

6 januari. Driekoningen. Het mag nog net: ik wens iedereen een open en licht 2022!


%d bloggers liken dit: