….en dat ben ik! Je zou het niet zeggen als je ziet hoe lekker ik lig te pitten. Dat doe ik namelijk elke dag, jarig of niet. Ik hoef gelukkig geen feestmuts op mijn hoofd, brrr. Wel word ik verwend met een soort bot van jakmelk, mmmmm, en een nieuw speeltje. Heb ik wat te doen als Ze me weer de hele morgen alleen laat. De kamer is mooi versierd met groen en glimmende ballen en werkelijk óveral lichtjes. Allemaal ter ere van MIJ. Toch?

We zijn natuurlijk met zijn drieën jarig, broer Joep en zus Jura zijn immers net zo oud als ik. Hoe zou het hen vergaan bij hun nieuwe baasjes? Worden zij net zo verschrikkelijk verwend als ik? Het wordt tijd voor een reünie met de hele familie. En laten we dan ook de neefjes en nichtjes uitnodigen en hun mama. Helaas hebben de mensen bedacht dat dat niet mag, want er is iets als “Corona”. Rare mensenregeltjes. Misschien een tuinfeestje in de zomer, als we allemaal achttien maanden zijn. Wie weet.

Jullie hebben vanaf het moment dat ik bij mijn baasjes kwam wonen mee kunnen genieten van mijn capriolen. De laatste tijd verandert er niet zoveel meer. Ik ben nu lekker aan het puberen en dat ga ik nog heeeeel lang volhouden. Uiteindelijk gaat Ze wel doen wat ik zeg hoor. De vervolgcursus is bijna afgelopen, we moeten nog een paar keer ons beste beentje voorzetten en dan hebben we ook dat papiertje op zak. Hoef ik daarna nooit meer op commando te spelen. Niet dat ik dat ooit gedaan heb: we gaan pas spelen als ik dat zeg.

De meneer die mij altijd een wash en shine spa-behandeling geeft, heeft nu een soort familielid van mij, Sergeant Murdog. Bijzondere naam, met een beetje humor. Murdogs vader is mijn opa. Wat zijn wij dan van elkaar? Ik ben benieuwd of hij net zo groot wordt als ik. Ik ben namelijk veel te groot. Hoef ik niet aan shows mee te doen, dat scheelt weer. Ik krijg wel veel snoepjes, maar ben zeker niet te dik. Gewoon een echte flink uit de kluiten gewassen kerel, dat ben ik. Al zou je dat niet zeggen aan dat staartje op mijn kop. Dat schijnt er nou eenmaal bij te horen, en ach, ik ben het gewend.

Nou lieve lieden, ik hou jullie op de hoogte als er nieuwtjes zijn. Het leukste zijn de filmpjes die Zij op facebook plaatst in mijn fotoalbum. Die kan ik hier helaas niet onder plakken. Dan maar een paar fotootjes. Ook leuk.

Zo begonnen de Ravi Journaals: van december 2020 tot en met januari 2021

Zzzzzzzz (jong geleerd, oud gedaan)

Met Murdog (november 2021) en met mama Skye (juli 2021)

Er zijn natuurlijk nog veeeeeel meer foto’s (ongeveer 500-1000 per maand) maar de Ravi Journaals geven een leuke doorsnee van wat er in mijn leventje gebeurt. Nu lijkt het net of ik alleen maar slaap…. Spelen en fotograferen gaat nou eenmaal niet goed samen!

Tot gauw! Groetjes van de jarige Ravi-Bravi-Gravi 


 

%d bloggers liken dit: