Daar issie dan. Mijn stamboom, het certificaat van echtheid. Net als bij een diamant van 1000 karaat is dit het officiële bewijs dat ze met mij goud in handen hebben. Wauw, wat een grootspraak van zo’n pluizenbol zul je denken. En dan heb je nog gelijk ook. Want dat certificaat zal mij een zorg wezen, zolang ik maar aandacht, eten en knuffels krijg.

Het was de bedoeling dat mijn eerste baasjes dit bewijs van mijn afkomst officieel zouden komen overhandigen, zo trots zijn ze op hun ‘kinderen’. Een plechtig moment. Helaas, de instanties werkten niet aan hun planning mee. Evengoed hadden we een heel gezellige middag met mama, heel het mensen- en hondenspul op visite in de tuin. De stamboom kwam een week later, gewoon in een envelop, door de brievenbus.

De papieren stapelen zich op! Het eerste bewijs van goed gedrag is ook al binnen. Jawel, Zij en ik zijn geslaagd voor het diploma Puppycursus. Dat kwam vast doordat ik de dag daarvoor naar de kapper geweest was. Er staan zelfs een paar ‘zeer goedjes’ op de lijst. Zie je wel, ik kan best wel wat. Behalve ‘Spelen op Commando’. Dat vertik ik. Spelen doen we alleen als ik het zeg. Volgende week beginnen we met de vervolgcursus, ik ben benieuwd wat ik dan allemaal voor kunstjes moet gaan doen.

Al met al is het een paar bossen bloemen waard. Door de straat geplant voor de straat. En dus ook een beetje voor mij.


Categorieën: Ravi

%d bloggers liken dit: