Loslaten, even de andere kant opkijken en dan over een kans struikelen. Nee, in dit rare jaar is het me niet gelukt werk te vinden. Er kwam iets anders op mijn pad.

Het begon met een vraag om kopij. Het clubblad Wijzer van de 2CV club waar we lid van zijn, was blijkbaar door zijn verhalen heen, wat, nu er geen tochten meer gereden kunnen worden, goed te begrijpen is.

De twee ritten die we deze zomer wel meegemaakt hebben zijn uitgebreid in mijn blogs beschreven, er hoefde maar weinig aan veranderd te worden om ze voor de Wijzer geschikt te maken. De verrassing was groot toen er in het eerstvolgende nummer ineens twéé van mijn verslagen gepubliceerd waren.

Er volgde een oproep ‘nieuwe redactieleden gezocht’. Ik had de tijd aan mezelf, waarom niet gebruik maken van de kansen die voor me lagen. Een mailtje later zat ik zomaar in het redactieteam van de Wijzer. Laat dat nou precies het werk zijn waar ik in mijn hart naar op zoek was. Iets moois creëren, met woorden en foto’s werken, thuis achter mijn computer en af en toe een online vergadering met de andere vrijwilligers. Hoe mooi wilde ik het hebben. Een mailtje later kon ik gelijk aan de bak. Snelle reactie met onvoorziene gevolgen…

Het begon met nieuwe dingen leren. Zoomvergaderingen. Een nieuw systeem van blad-opmaak leren. Een groot scherm op de eettafel, toetsenbord aan mijn laptop gekoppeld. Een webinar van de uitgever van het magazine bijwonen en direct inschrijven voor de volgende. Thuiswerken. Vrijwilligerswerk, maar met zoveel voldoening. Dit vind ik immers leuk, dit kan ik wel. Mijn inbreng wordt gewaardeerd. En, het meest belangrijk: de lezers vinden het elke keer een feest wanneer de nieuwe Wijzer bezorgd wordt. Die Wijzer waaraan ik mag meewerken.

Het decembernummer lag vorige week op de mat. Plezier, ja stiekem zelfs een beetje trots. Werk heb ik niet gevonden, maar ik heb wel veel gekregen waar ik niet eens op hoopte. ‘Laat het los, laat het gaan’. Zoiets schreef ik jaren geleden al. Loslaten, even de andere kant opkijken en dan over een kans struikelen. Het werkt.

ไม่เป็นไร

Mai pen rai
laat maar zitten
laat maar gaan

beren op de weg
fouten die te wachten staan
zorgen voor morgen
laat het los, laat het gaan

Mai pen rai
laat maar zitten
laat maar gaan


%d bloggers liken dit: