We zijn nu een maand of drie in Thailand en buiten de collega’s van Gijs kennen we eigenlijk niemand hier. Het wordt tijd om een bezoekje te brengen aan De Nederlandse Vereniging. Op de website heb ik al gelezen dat er allerhande activiteiten georganiseerd worden en de reisverslagen van avontuurlijke medelanders, met foto’s en al, versterken mijn indruk van een zeer levendige club. Koningsdag, haringproeverij, bridgedrives, klaverjastoernooien, puzzeltochten en verschillende uitjes, als we niet oppassen zouden we het nog druk kunnen krijgen.

In antwoord op mijn mailtje worden we vriendelijk uitgenodigd voor de maandelijkse clubborrel aan de andere kant van de stad. Dongtan Beach ligt op een dik halfuur rijden vanaf hier, een mooier stuk Pattaya.

Buiten zitten vijf mensen van wie we vermoeden dat dat ‘de club’ is aan een tafel. Een kleine opkomst, veel verenigingsleden zijn naar Nederland om daar te overzomeren. Desondanks worden we warm welkom geheten door Annelies en Diny.

De heren worden ook voorgesteld, Fred, Kees en Dirk. Ik hoop dat ik de namen goed onthouden heb. Het wordt een ouderwets mannen-bij-de-mannen en vrouwen-bij-de-vrouwen gedoetje aan de lange tafel maar dan verstaan we elkaar tenminste.

Ik zit amper of ik word door de enthousiaste dames al voor een excursie naar Bangkok, Koh Kret, met de International Ladies Club Pattaya, uitgenodigd. ‘Je moet je er beslist voor opgeven hoor, dat wordt zó leuk!’. Ik kijk het nog even aan. Een dagtocht met een bus vol ladies terwijl Gijs aan het werk is, is misschien wel amusant. Wie weet wat dáár dan weer uit voortvloeit.

Nieuwsgierig geworden door al hun drukke bezigheden vraag ik naar de gemiddelde leeftijd van de verenigingsleden. Annelies en Diny kijken elkaar aan en na enig gesteggel houden we het netjes op 60+. Wij zijn misschien de jonkies van het stel, maar zeker niet de actiefste ben ik bang.

Als de glazen leeg zijn, maakt de club zich op om een klein stukje verderop bij Tulip House te gaan eten. Uiteraard mogen we ook hier aanschuiven. Pannenkoeken, andijviestamppot met gehaktbal, broodje kroket… Hollandser kan het menu niet. We lachen ons suf.

Gijs eet een pannenkoek met spek en zit daarna barstensvol. We zijn dat soort eten helemaal ontwend. Ik doe een kaas-omelet met brood en wat sla. Precies genoeg en lekker. Omdat Gijs gewoon te werk moet de volgende dag, verlaten we helaas vrij vroeg het gezellig samenzijn.

Het was leuk om een keer mee te maken, het was heel gezellig, het doorbrak de sleur, we hebben goed gegeten en Nederlands gesproken. We zullen de nieuwsbrief in de gaten houden en wie weet, tot ziens!


%d bloggers liken dit: